به هر شخصی که میرسید، درباره مهم ترین دغدغه این روزهایتان سؤال میپرسید تا بدانید او کدام مورد را انتخاب کرده است. شاید این مسئله یک امر طبیعی باشد. در مراحلی که یک تصمیم غلط منجر به از دست دادن زمان و هزینهٔ زیادی میشود، نظرات و تجربیات دیگران درباره انتخاب های شغلی و تحصیلی میتواند کمک مؤثری برای ما باشد.
بیل گیتس و جوانی
وی نوشته است، اگر من جوان بودم یکی از سه رشتهٔ هوش مصنوعی، علوم زیستی و انرژی را برای ادامهٔ تحصیلاتم انتخاب میکردم. او از این رشتهها با عنوان رشتههای مؤثر آینده نام برد که یادگرفتن آنها میتواند در آینده تأثیر به سزایی روی زندگی بشر داشته باشد. تمام محققان جهان معتقدند که دنیای ما به سمت پیشرفت عمیقی رو نهاده است و در کمتر از ۲۰ سال آینده تمام کارخانجات و شرکتها از هوش مصنوعی برای انجام امور خود بهره خواهند برد. او با توجه به تجربهٔ خویش و در نظر گرفتن آیندهٔ بشر و حرکت صنایع و علم به سمت این علوم این سه رشته را برای جوانان توصیه میکند.
استیو جابز و عاشقی
او اعتقاد داشت شغل انسان بخش عمدهای از زندگی او را تشکیل میدهد، پس برای ادامه دادن آن باید عاشق شغل خود بود. توصیه میکرد برای ورود در یک شغل یا یک زمینه از همان ابتدا باید طبق علایق خود آن را انتخاب کرد، در این صورت سختیهای راه را میتوان تحمل کرد و به موفقیت دست یافت.
ملانیا ولان و انتظارات
ملانیا ولان بهعنوان یک زن آمریکایی موفق که توانسته تا به امروز مدیرعامل شرکتهای بزرگی در آمریکا باشد، در مورد انتخاب دانشگاه و ادامهٔ تحصیل میگوید: جوانان باید انتظاراتی که دیگران از آنها دارند را کنار بگذارند و فقط متمرکز به اهدافی باشند که خود به دنبال آنها هستند.
گوش دادن به انتظارات دیگران چیزی جز استرس نصیب شما نخواهد کرد. وقتی رشته و هدفی را برای خود انتخاب میکنید سرتان را پایین بیندازید و برای رسیدن به آن سخت تلاش کنید و در مورد بایدهایی که خانواده برای شما تعیین میکنند بیتوجه باشید. گوش دادن به بایدها یک اشتباه بزرگ است.
و اما… استعداد یعنی
- یادگیری یک مهارت با صرف انرژی کمتر و زمان کمتر
- استعداد در فرهنگ لغت به معناي «توانايي ويژه و طبيعي» و «ظرفيت دستيابي به موفقيت» تعريف شده است.
- در تعریفی دیگر استعدادیابی یعنی پیدا کردن زمینه یا موضوعی که توانایی نخبه شدن در آن را با صرف انرژی و زمان کمتر داریم.
آیا شما از استعدادها و علایقتان اطلاع کافی دارید؟
منابع: وبسایت «ویرگول» و کتاب «در جستجوی طلای نامرئی»