شغل و رشته تحصیلی؛ باز هم استعدادیابی !
استعدادیابی داوطلبان آزمون سراسری(کنکور)
افرادی که بر اساس تحمیل و فشار والدین، یا بر اساس مد روز و حرف مردم انتخاب رشته می کنند، یا بی هدف و بی برنامه دست به انتخاب رشته می زنند، دچار سرخوردگی و نارضایتی از رشته تحصیلی شان می شوند. برای جلوگیری از این نارضایتی، داوطلبان آزمون سراسری می توانند با استعدادیابی رشته تحصیلی ای را انتخاب کنند که در آن استعداد و علاقه دارند در این صورت پیش بینی موفقیت آنها در تحصیل رشته دانشگاهی و شغل آینده شان، آسان میشود.
چرا داوطلبان کنکور ارشد باید استعدادیابی کنند؟
برخی از فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی، به رشته خود علاقهای ندارند و برای انتخاب رشته و گرایش مقطع کارشناسی ارشد، به دنبال تغییر رشته و انتخاب گرایش مناسب هستند. از طرفی با رشته های مختلف آشنایی ندارند و خواهان تغییر و انتخابی هستند که با در نظر گرفتن توانمندی ها، استعدادها، شرایط دانشگاه، بازار کار و… صورت بگیرد.
استعدادیابی حتی برای کارجویان یا کسانی که به فکر تغییر شغل هستند، توصیه میشود؟
کسانی که رضایت شغلی ندارند، یا شغل شان با رشته تحصیلی شان تناسب ندارد، یا مدام شغلشان را تغییر می دهند، یا در شغل فعلی شان پیشرفتی ندارند، نیاز به بازنگری در مسیر شغلی شان دارند. اگر افراد علایق شغلی، هوش و ارزش های شغلیشان را بشناسند، می توانند رشته و شغلی را انتخاب کنند که دوستش دارند تا در آن موفق شوند.
و برای متقاضیان راهاندازی کسب و کار…
راه اندازی کسب و کار موضوعات مختلفی دارد. مثلاً: چه ایده ای را پیاده کنیم و چه کسب و کاری راه بیاندازیم؟ استعدادیابی به کارآفرینان کمک می کند تا مناسبترین زمینه و موضوع را برای راه اندازی کسبوکارشان بیابند. حتی برای اینکه چه نقشی در کسب و کار داشته باشیم، مدیر باشیم یا در بخش های اجرایی، مالی و بازاریابی فعالیت کنیم به استعدادیابی نیاز داریم.